Knasen

Världens lataste, mest intagande, arbetsskygge menige soldat representerar varje människas kamp mot mot myndigheter och byråkrati. Knasen är en typisk amerikansk grabb från Kansas City som, trots att han aldrig medvetet gör något fult, alltid hamnar i knipa. Och när han inte letar efter något avsides hörn där han kan ta en tupplur, dagdrömmer han om att slippa ut ur armén. Knasen är bror till Gittan i "Familjen Flax".

  OTTO OCH SCHASSEN
Den temperamentsfulle men samtidigt känslige Schassen ryar och gormar. Men under ytan är han synnerligen blyg och klumpig. Det är tack vare denna oskuldsfullhet som Schassen är så lyckligt gift med sin stora och enda kärlek ­ armén. Andra nära och kära är hunden Otto och all den mat som han kan fylla sin tallrik med.
 

GENERAL SVAMMELMAN
Träsklägrets golfälskande, politiskt inkorrekte och hopplöst oduglige chef frågar sig ständigt vad som pågår runt omkring honom. Men hur hårt han än anstränger sig för att smälta in bland sina mannar, hustrun Märta, Pentagon och tidens gång fattar han just ingenting. De enda ställen där han tycks känna sig något så när hemma är på officersklubben och på golfbanan. Och nu, efter att i årtionden ha kastat skamlösa blickar och inte helt oskyldiga förslag över fröken Fröjd, hans vackra sekreterare, har han fått sitt straff: Pentagon beordrar honom att underkasta sig sensitivitetsträning! Men trots att han har krupit till korset och bett om ursäkt för sitt tidigare så påflugna beteende, kommer varken hans ledarskapsförmåga eller hans golfresultat näppeligen att bli bättre. Nej, han har många skratt kvar att bjuda läsarna på.

FRÖKEN FRÖJD
General Svammelmans snygga men naiva privata sekreterare är avgudad och åtrådd av varenda man i Träsklägret. Men lyckligtvis, för henne självär detta blonda bombnedslag fullkomligt omedveten om det! Okej, hon kan inte skriva maskin och det enda hon är bra att fila på är naglarna, men hon ligger alltid steget före sin narraktige gamle chef.
 

 Läs mer om Knasens upphovman Mort Walker

  © 2002, King Features Syndicate Inc./distr. Bulls Press. Vid frågor kontakta kontakt@bulls.se